Érett, öregedő bőr

érett, öregedő bőr

ÉRETT, ÖREGEDŐ BŐR

tegodercosmetics-logo

Kozmetikus vagy?
Kipróbálnád termékeinket?
Kérd a bemutató csomagodat!

Érett, öregedő bőr

Bizonyos idő után elkezdődik a bőr szerkezetének megváltozása. Van akinél már egészen fiatalon, de van akinél sokkal későbbre tehető ez a folyamat.

Mi okozza a bőr öregedését?

A bőr öregedéséhez külső és belső hatások is hozzájárulnak. Belső hatások közé tartozik  az úgynevezett biológiai óraként működő DNS szakasz, ami miatt kialakulnak a genetikailag meghatározott változások. A bőr öregedése során számos anyagot veszít el, ilyenek például  a kollagén és elsztin rostok, hialuronsav, természetes vízmegkötő anyagok. Csökken  a sejtek energiaszintje, térfogata. A szövetek aránya is megváltozik. Nemcsak  a bőr anyagai csökkennek, hanem a bőrben lejátszódó folyamatok is veszítenek működésükből. Ezenkívül a szervezet már egyre kevésbé képes felvenni  a harcot az őt támadó szabadgyökök ellen.

Mi jellemzi az érett, öregedő bőrt?

  • a bőr veszít tartásából, rugalmasságából
  • egyre több ránc jelenik meg
  • csökken az izomtónus ,az arckontúrok eltűnnek
  • a bőrön gyakran jelennek meg időskori elváltozások, pl: fibróma
  • idősebb korban az immunrendszer védekezőképessége is csökken, ezáltal sokkal könnyebben alakulnak ki betegségek, amik  a bőrt is érinthetik

Hogyan kezelhető az érett, öregedő bőr?

Manapság már számtalan kezelés közül választhatunk az érett bőr kezelésére. Ennél a bőrtípusnál nagyon figyelni kell a termékek összetételére, mivel itt nagy mennyiségű hatóanyagbevitel szükséges.
Az idős bőr számára jelentős javulás érhető el bőrszerkezet újraépítő kúrakezelésekkel, és otthonápolási termékek használatával.  Fő hatóanyagok lehetnek: vitamin komplex, Q10, szilícium, őssejt, kaviár, peptidek.