Felnőttkori akné, ekcéma

SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐR

tegodercosmetics-logo

Kozmetikus vagy?
Kipróbálnád termékeinket?
Kérd a bemutató csomagodat!

Felnőttkori akné és ekcéma

A bőrproblémák bizony nem csak serdülőkorban jelentkezhetnek, számos felnőtt szenved a kellemetlen gyulladt, aknés bőrtől. Kezeléséhez fontos ismerni kialakulásának okait.

Mi okozza a felnőttkori problémás bőrt?

Kialakulásában több dolog is szerepet játszik. A hormonváltozások mellett befolyásolja a bőr állapotát az életmódunk, a környezetünk, belső problémák, gyógyszerek, és még számos tényező. Felnőttkorban akkor is kialakulhat, ha bőrünk ásványi anyag és vitamin tartalma lecsökken, esetleg teljesen kimerül. Az akneképződés és a fokozott faggyúműködés együtt jár. A túlzott faggyúmennyiség miatt a bőrfelszín elhalt szarulemezkéi nem tudnak leválni. Ez gátolt bőrlégzést, eltömődött pórusokat fog eredményezni, ahol már a baktériumok is igen könnyen elszaporodhatnak. Ez a folyamat gyulladáshoz vezet, aknék keletkeznek.

Miről ismerhető fel a száraz, érzékeny bőr?

  • az arcbőr zsíros, olajos tapintású
  • a bőr fénylik
  • tág pórusok és megvastagodott bőrfelszín
  • gyakran gyulladásos folyamatok
  • érzékenység, bőrpír, ekcémás bőrterületek
  • állandó miteszerek, aknék kísérik

Hogyan kezelhető a felnőttkori akné?

Ennél a bőrtípusnál is fontos a speciális ápolás. Már nem csak a gyulladásos folyamatokat kell csökkentenünk, hanem a megfelelő ápolásról is gondoskodnunk kell. A bőrtípusnak megfelelő alapos letisztítás után pórusösszehúzó, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, hidratáló hatóanyagok következnek. A felnőttkori problémás bőr táplálása elengedhetetlen, az elvesztett vitaminok és ásványi anyagok visszapótlásával jelentős javulás érhető el, így már nem csak egy könnyű hidratáló krémre lesz szükség, hanem szérumok, ampullák használata is ajánlott.