Nagyon érzékeny, dehidratált bőr

nagyon érzékeny, dehidratált bőr

NAGYON ÉRZÉKENY, DEHIDRATÁLT BŐR

tegodercosmetics-logo

Kozmetikus vagy?
Kipróbálnád termékeinket?
Kérd a bemutató csomagodat!

Nagyon érzékeny, dehidratált bőr

Ezek a bőrök igen speciálisak, többféle bőrtípusból is kialakulhatnak, ha nem kezelik azokat. A nagyon érzékeny bőr fokozott figyelmet igényel, mivel ennek  a bőrnek sokkal alacsonyabb a toleranciaküszöbe.

Mi okozza  a nagyon érzékeny bőrt?

Ha a bőr védővonala, a barrier réteg anyagai nem megfelelően vannak jelen, vagy hiányoznak, akkor a bőr nem tudja ellátni a védelmi feladatát. Ebben az esetben a bőrben zajló egyéb folyamatok is zavart szenvednek, mint például a szaruképzés. Ha a bőr funkciói nem megfelelőek nem jön létre az úgynevezett bőrfelszíni emulzió. Ennek hiányában a bőrre kerülő káros anyagok,  a bőrt ért külső hatások igen csak megviselik a bőrt. Ez vezet a súlyosan károsodott bőr kialakulásához.

Mi jellemzi  a nagyon érzékeny bőrt?

  • a bőr szinte mindenre allergiával, túlérzékenységgel válaszol
  • szinte folyamatosan piros, égő érzés kíséri
  • húzódik, feszül, száraz, viszket
  • kisebb nagyobb hámlás, pikkelyek is megfigyelhetőek, ekcéma is gyakran alakul ki
  • esetleg már repedések is kialakulhatnak
  • a bőr dehidratáltá válik, így sokkal idősebbnek tűnik, mint valójában

Hogyan kezelhető a nagyon érzékeny bőr?

Ennél  a bőrtípusnál nagyon fontos a folyamatos ápolás. A bőr elvesztett anyagainak pótlása,  a bőr védelmének visszaállítása a fő cél. Elősször is a bőrre került irritáló anyagok alapos eltávolítását kell elvégezni, majd az erős hidratálás, táplálás következik. Ezek  a termékek fogják visszaépíteni  a bőr vízmegkötő faktorait és a zsíranyagokat. Emellett megtörténik  a bőr nyugtatása, a gyulladáscsökkentése. Naponta több alkalommal is szükséges lehet a krém használata.