Ráncos, igénybe vett bőr

ráncos bőr

RÁNCOS, IGÉNYBE VETT BŐR

tegodercosmetics-logo

Kozmetikus vagy?
Kipróbálnád termékeinket?
Kérd a bemutató csomagodat!

Ráncos, igénybe vett bőr

Sajnos az idő múlása a bőrünkön is látható nyomokat hagy.  Életünk során a bőrünkben számos változás történik, ami hatására megjelennek az öregedés első jelei.  A lebontó anyagcsere folyamatok már 25-30 éves kortól előtérbe kerülnek, ami hatására nem csak a sejtek, hanem a szövetek is lassan megváltoznak.

Mi okozza a ráncok kialakulását?

Az öregedésért belső és külső tényezők is felelősek. A belső  öregedés genetikailag meghatározott, nem lehet megakadályozni, csak késleltetni. Ez okozza, hogy megváltozik a bőr rétegeinek aránya, a hámréteg megvastagszik, az írha vékonyodik, ezáltal a kollagén és elsztin rostok mennyisége csökken, a kollagén felbomlik, cukormolekulák kötődnek hozzá, majd merevvé válik. Az elasztin szintén felbomli, az elasztáz nevű enzim hatására. A bőr elveszíti rugalmasságát a kevesebb rosttartalom és a csökkenő víztartalom következtében. A hám és írha határa is változik,  az irha papillái kisimulnak, ami miatt  a felső réteg megereszkedik. Az igénybe vett, ráncos bőr védekezőképessége is romlani kezd, nem tud megfelelően ellánállni  a külső hatásoknak, amik szintén hozzájárulnak  a ráncok kialakulásához, pélául szennyezett környezet, napsugárzás, helytelen életmód, dohányzás, genetikai hajlam, stressz.

Mi jellemzi a ráncos, igénybe vett bőrt?

  • a bőr megereszkedik, pettyhüdtté válik
  • csökken a rugalmassága, izomtónusa
  • a bőr veszít nedvességtartalmából
  • fogékonyabb  a fertőzésekre, nehezebben gyógyulnak  a sérülések

Hogyan kezelhető a ráncos, igénybe vett bőr?

Napjainkban számtalan lehetőség van a ráncok csökkentésére. Az idősebb bőrök számára már ajánlott a folyamatos kometikai kezelések alkalmazása, de az otthoni ápolás is nélkülözhetetlen.
Erre a problémára kifejlesztett termékek hatására a ráncok kisimulnak, újra beindul és fokozódik  a kollagén és elasztin termelés, ezáltal  a bőr rugalmasabbá, feszesebbé válik, az arckontúrok megemelkednek. A hatóanyagok lehetnek például: hialuronsav, vitaminok, peptidek, proteoglikánok.