Száraz, érzékeny bőr

száraz érzékeny bőr

SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐR

tegodercosmetics-logo

Kozmetikus vagy?
Kipróbálnád termékeinket?
Kérd a bemutató csomagodat!

Száraz, érzékeny bőr

Amikor az arcbőr kiszárad gyakran érzékenység társul mellé. Ez napjainkban igen jellemző probléma, egyre több embert érint, ráadásul sokan nehezen küzdik le, mivel már a környezetünk is tele van irritáló tényezőkkel.

Mi okozza a száraz, érzékeny bőrt?

A bőr egyik legfontosabb feladata a védekezés. Ebben szerepet játszanak a bőrben megtalálható nedvességmegkötő faktorok és a szaruzsír. Ha ezek mennyisége csökken, vagy esetleg ezek az anyagok hiányoznak, akkor nem tud kialakulni a megfelelő védelmi vonal, felborul  a bőr védekezőképessége. Ezáltal a külső hatásokra (fizikai, kémiai hatások, kórokozók) a bőr védtelenné válik, megjelennek  a kellemetlen tünetek. Ezen kívül számos hatás ronthatja még a bőr állapotát, mint például  a nem megfelelő kozmetikumok használata, helytelen életmód, kevés vitamin és folyadékbevitel, dohányzás, időjárás viszontagságai, túlzásba vitt napozás vagy szoláriumozás, bizonyos gyógyszerek, betegségek, vagy akár a stressz is.

Miről ismerhető fel a száraz, érzékeny bőr?

  • a bőr gyakran kipirosodik, gyakori az égő, viszkető érzés
  • szárazság, húzódás, feszülés  tapasztalható
  • a bőr elveszti bársonyos tapintását, durvává, érdessé válik
  • hámlás, piros foltok, esetleg ekcémaszerű tünetek jelentkeznek
  • gyakran allergiás reakcióval válaszol bizonyos termékekre, összetevőkre
  • rosszul tűri az időjárás viszontagságait, napsugárzásra, hidegre, szélre romlik az állapota
  • mechanikai hatásokra, akár már simításra is kipirul
  • hajlamos a korai ráncosodásra, a fiatal száraz, érzékeny bőr ráncosabbnak, idősebbnek tűnhet

Hogyan kezelhető a száraz, érzékeny bőr?

Ennél  a bőrtípusnál is nagyon fontos a megfelelő, rendszeres ápolás, ami nem csak az alapos krémezést takarja. Már a letisztítás is nagy szerepet játszik, mivel  a bőrről el kell távolítanunk az irritációt okozó, káros anyagokat. Majd bizonyos krémek, szérumok segítségével szükséges a bőr védelmét, regenerációját biztosítani. A választott termékek legyenek hidratáló, nyugtató hatóanyagokban gazdagok, semleges illatúak.