Szemkörnyék ápolás

szemkörnyék ápolás

SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁS

tegodercosmetics-logo

Kozmetikus vagy?
Kipróbálnád termékeinket?
Kérd a bemutató csomagodat!

Szemkörnyék ápolás

A szemkörnyék egy igen érzékeny terület, mivel ezen  a területen különösen vékony a bőr. Már egészen fiatalkortól érdemes megfelelően ápolni  a szemkörnyéki terültet, idősebb korban pedig fokozott figyelmet igényel. A későbbiekben sok kellemetlen elváltozást kerülhetünk el ha megfelelően gondoskodunk erről  a területről.

Gyakori problémák a szemkörnyéken

A leggyakoribb problémák  a szemkörnyéken megjelenő ráncok, a karikás szemek, a duzzadt, táskás szemek.  A ráncok képződése egy természetes folyamat, belső és külső hatások is részt vesznek a kialakulásukban. A karikák okozója gyakran a kialvatlanság, de lehet akár anyagcserezavar következménye, vagy az elégtelen keringés miatt is kialakulhat, a lelassult, oxigénhiányos lilás erek gyakran átütnek  a bőrön, és ez adja a sötét karikák színét. A duzzadt szemek okozója lehet elégtelen anyagcsere, allergiás tünet, utalhat vashiányra, de okozhatja vese-és májbetegség is.

Miért fontos a szemkörnyék ápolása?

  • a szemünk erősen ki van téve a környezeti hatásoknak (nap, szél, számítógép)
  • a szemkörnyéken sokkal vékonyabb a bőr
  • szinte nem is tartalmaz faggyúmirigyeket – kevés lipid keletkezik ezen a területen, ezáltal  a védelem is gyengébb
  • a szemkörnyéken jelentkeznek elősszor a idősödés jelei : csökkennek  a bőr vízmegkötő anyagai, kollagén és elszatin rostok, hialuronsav – ennek hatására megjelennek  a finom majd a mély ráncok, a bőr elveszíti rugalmasságát, tartását
  • naponta kb. tízezer pislogást végzünk, ami méginkább elősegíti  a megereszkedett bőrt, ugyanakkor a pislogásra szükség van, hogy a szem megfelelő keringését fenntartsa

Hogyan ápoljuk a szemkörnyéket?

A szemkörnyék ápolásába már a sminklemosás is beletartozik. Mindig alaposan el kell távolítani a szennyeződéseket és a sminket is. Tartós eredmény elérése érdekében nem elegendő a a kozmetikai kezelés, hanem mellette fontos a folyamatos otthoni ápolás is. Különféle krémek, szérumok és ampullák közül is választhatunk, a ráncok mennyiségétől, mélységétől függően.