Zsíros, problémás bőr

Zsíros, problémás bőr

ZSÍROS, PROBLÉMÁS BŐR

tegodercosmetics-logo

Kozmetikus vagy?
Kipróbálnád termékeinket?
Kérd a bemutató csomagodat!

Zsíros, problémás bőr

A zsíros, problémás bőr az egyik leggyakoribb jelenség, ami nem csak  a fiataloknak okozhat gondot, hanem számos 25-30 éves felnőtt is küzd vele.  A kezelése előtt fontos megismerni a kialakulásának hátterét, majd ezáltal megtervezni a helyes ápolását.

Mi okozza a zsíros, problémás bőrt?

Kialakulásáért számos tényező felelős lehet, mint például  a helytelen életmód, nem megfelelő bőrápolás, hormonális problémák,genetikai hajlam, belső problémák,stressz, de bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is megjelenhet. A problémás bőr együtt jár a fokozott faggyútermeléssel. A túlzott faggyú- és olajtermelés miatt az elhalt szarulemezkék nem tudnak megfelelően levállni a felszínről, emiatt ezek eltömítik  a pórusokat, miteszerek alakulnak ki. Ha nem kezeljük, tovább romolhat az állapota, mivel  a normál bőrflóránkat alkotó baktériumok a fokozott zsír -és szarufelhalmozódás miatt igen könnyen elszaporodnak, majd gyulladásos folyamatokat, aknékat okoznak amik akár kellemetlen hegeket is hagyhatnak maguk után.

Miről ismerhető fel  a zsíros, problémás bőr?

  • az arcbőr fénylik, zsíros tapintású
  • a pórusok tágak
  • a bőr gyakran megvastagodott
  • aknék, miteszerek találhatóak rajta
  • gyulladásos folyamatok is kísérhetik

Hogyan kezelhető  a zsíros, problémás bőr?

A problémás bőr körültekintő ápolást igényel. Fontos, hogy különösen erre a bőrtípusra kifejlesztett anyagokkal tisztítsuk, ápoljuk  a bőrünket, mivel számos nem megfelelő anyag ronthat  a helyzetén.
A bőr tisztítása mindig rendszeresen történjen, reggel és este is alaposan figyeljünk rá.
A problémás bőr kezelésére szolgáló megfelelő készítmények normalizálják  a faggyúműködést, elősegítik  a bőrlégzést, pórusösszehúzó anyagokat tartalmaznak, emellett nyugtató, antebakteriális anyagokkal küzdenek  a  gyulladások kialakulása ellen.