PIGMENTFOLTOS BŐR

A Whitening Lux termékcsalád a kozmetogenomika (a gének működését vizsgáló kozmetikai tudományág) kutatásain alapuló, professzionális és otthoni használatra megalkotott fehérítő és világosító sorozat.
A termékcsalád ideális választás a hiperpigmentált, megereszkedett, petyhüdt, matt, fakó és ragyogását vesztett bőr kezeléséhez.

A genokozmetika legújabb fejlesztéseinek eredményeként fedezték fel a génfehérítő és világosító hatású acetil-glicil-béta peptidet, mely gátolja a szintetizálásban szerepet játszó és a melaninnak sötét színt biztosító enzimek kialakulásáért felelős MITF gén szabálytalan működését. Mindezek mellett hozzájárul a melanoszómák keratinocitákhoz történő átvitelének megszakításához.

Pigmentfoltos bőr

Az arcon megjelenő pigmentfoltok sötét vagy világos színű, kisebb-nagyobb kiterjedésű rendszertelen foltok a bőrön. A nők körében gyakran előforduló kozmetikai rendellenesség. Kialakulását számos tényező befolyásolja: hormonális változások, fényérzékenyítő gyógyszerek szedése, UV-sugárzás, genetikai hajlam.

A bőrünk hámrétegében a melanocita sejtek termelik a melanint, aminek elsődleges feladata az UV sugárzás elleni védelem, emellett bőrünk színét is meghatározza.
A pigmentációs zavar egy festékképzési rendellenesség. Akkor alakul ki, amikor a festékképzés folyamatában zavar áll be. Ez a folyamat igen bonyolult, kiinduló anyaga a tirozin. A folyamat végbemenéséhez rengeteg tényezőre van szükség (pl. megfelelő pH,testhőmérséklet, réz ion) és ha bármelyik is hiányzik zavar állhat be a melanin termelésben. A zavar következtében a melanin mennyisége és eloszlása is megváltozhat, ami pigmentfoltok kialakulását eredményezi. Okozhat még egyéb külső tényező is pigmentfoltokat, például tartós mechanikai/vegyi hatás, vagy bizonyos betegségek kísérője lehet (máj, epe, petefészek), vagy a terhesség időszakában a megemelkedett progeszteronszint miatt is létrejöhet.

Pigmentfoltos bőr kezelése

A pigmentfoltos bőr ápolása, a foltok halványítása kitartást igényel. Viszont megfelelő kezelésekkel, otthoni termékekkel igen látványos javulás érhető el. Ezek a termékek általában enyhén hámlasztják a bőrt alacsony savtartalmuk miatt. Ha pigmentfoltos a bőröd akkor nappalra kötelező a fényvédő használata. Az otthoni ápolás mellett ajánlott kúrakezelést végezni (savas hámlasztás, dermabráziós eljárások), mivel ezek segítségével látványos javulás érhető el.

Várható eredmények:

– A bőr 40%-kal ragyogóbbá, világosabbá válik.

– Sejtszinten gátolja a túlzott melanin termelődést.

– A bőrön található foltok több mint 70%-kal csökkennek.

– Egységesebb és egyenletesebb, homogénebb tónust kölcsönöz a bőrnek.

A Whitening Lux Face Cleanser emulzió, eltávolítja a sminket, a szennyeződéseket és segít a bőr tökéletességének visszaszerzésében.

A Whitening Lux Face Tonic helyreállítja a bőr pH-t értékét, valamint  segíti és erősíti a folthalványító termékek munkáját.

 Minden bőrtípusra alkalmas, AHA és PHA savakban gazdag folthalványító és hámlasztó archab.

Pigmentfoltok elleni és fiatalító hatású lotion arcra, nappali és éjszakai alkalmazásra egyaránt.

Fehérítő és világosító arckrém nappali és éjszakai használatra.

A készítmény küzd a bőrön megjelenő foltok, szépséghibák ellen.

Segítségre van szüksége?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Üzenet